Plastweld Tervajoki

Rotaatiovalukone puskee muoviosia yötä päivää, mutta tuotanto ei tahdo riittää

Koronavuosi avasi vaasalaiselle Plastweldille väylän muhkealle kasvu-uralle

Ilkka-Pohjalainen kävi haastattelemassa meitä kiireen keskellä.

”Jyhkeällä rotaatiovalukoneella työskentelevä Marko Hakala kaataa hienojakoista jauhetta koneen muottiin, joka ohjataan 270-asteiseen uuniin. Uunissa muottia pyöritetään, jolloin muovijauhe valautuu muotin seiniin. Jäähdytyksen jälkeen valmiina käyttöön on esimerkiksi kylpytynnyrin sisusta, kansi, laiturin ponttoni tai kuivakäymälän pönttö.

Vastatakseen kasvavaan kysyntään Plastweld on jättänyt Vaasan kaupungille rakennuslupahakemuksen kahden uuden tuotantohallin rakentamiseksi jo tämän vuoden aikana. (Toimitusjohtaja Jyrki) Jaskari kertoo, että noin 300 neliön halli tarvitaan laiturituotantoon. Reilun 600 neliön halliin aiotaan sijoittaa toinen rotaatiovalukone. Laite vaatii kahdeksan metrin korkuisen tilan.”

Juttu ja kuvat: Jouni Pihlajasaari

Käy lukemassa juttu kokonaisuudessaan Il-Po:n sivuilta: https://ilkkapohjalainen.fi/tilaajalle/paikalliset/rotaatiovalukone-puskee-muoviosia-yota-paivaa-mutta-tuotanto-ei-tahdo-riittaa-koronavuosi-avasi-vaasalaiselle-plastweldille-vaylan-muhkealle-kasvu-uralle-1.13862605

Lisää samasta aiheesta