Usein kysytyt kysymykset – FAQ

Kylpytynnyrit
Kamiina
Laiturit
Jätevesijärjestelmät

 

1. Kylpytynnyrit

 

1.1. Millaisen perustuksen tai alustan kylpytynnyri vaatii?

Kamiinan ja kylpytynnyrin perustusten tulee olla samalla tasolla ja vaakasuorassa kamiinan vedenkierron ja toiminnan varmistamiseksi.

Kantava perustus kylpytynnyrille syntyy esim. tasoitetusta murskeesta tai sepelistä. Sepeli ja alusta on oltava hyvin vettä läpäisevää, että alusta pysyy kuivana. Alustan on hyvä olla hieman ympäristöä korkeammalla. Lisäksi kylpytynnyrin alla olevien tukipuiden kohdalle voidaan laittaa esim. betonilaatat. Huolehdi, että kylpytynnyrin alle ei pääse syntymään kasvillisuutta.

Terassille asennettaessa tulee ottaa huomioon terassin kantavuus ja paloturvallisuus.

Kylpytynnyrin massa täytettynä on vähintään 1500 kg.

1.2. Miten kylpytynnyri siirretään paikoilleen?

Kylpytynnyriä siirretään ja käännetään aina pohjasta nostamalla. Apuna voi käyttää esimerkiksi kahta kuormaliinaa, jotka viedään paljun alta ja joiden avulla kylpytynnyri voidaan nostaa paikoilleen.

Huomioithan, että kylpytynnyriä ei saa nostaa kylpytynnyrin yläreunasta, eikä sitä saa kääntää kyljelleen kuljetuksen aikana tai sen paikoilleen siirron yhteydessä. Kylpytynnyrin siirtäminen tai kääntäminen vastoin ohjeita, saattaa vaurioittaa paljun osia.

1.3. Voiko kylpytynnyrissä käyttää luonnonvettä?

Kyllä voi. Kamiina on valmistettu merialumiinista, mikä kestää myös suolaisen meriveden.

Luonnonvesi on hyvä vaihtaa jokaisen käyttökerran jälkeen.

1.4. Kuinka kuumaksi kylpyveden voi kuumentaa?

Paljuveden suositeltava käyttölämpötila on 36−37-astetta. Mikäli paljuvesi nousee 40-asteeseen on kylpeminen jo epämukavaa ja voi aiheuttaa terveyshaittoja. Sekoita kylpyvettä ennen lämpötilan mittaamista.

1.5. Voiko PW-Spa kylpytynnyrissä käyttää klooritabletteja?

Emme suosittele kloori- tai monitoimitablettien käyttöä PW-Spa kylpytynnyreissä. Kemikaalit syövyttävät pitkällä aikavälillä kylpytynnyrin osien ja kamiinan sisäosien pintaa. Kylpytynnyristä ja kamiinasta voi tulla käyttökelvoton. Takuu ei korvaa kemikaalien aiheuttamia vaurioita.

1.6. Kuinka usein kylpytynnyrin vesi pitää vaihtaa?

Veden vaihtoväli riippuu paljon kylpijöistä, kylpykerroista, olosuhteista ja veden laadusta. Luonnonvettä käytettäessä vesi suositellaan vaihdettavan jokaisen käyttökerran jälkeen. Happitableteilla ja suodatusjärjestelmällä voidaan pidentää kylpyveden käyttökertoja, mutta kamiinan valmistajamme ei suosittele, että käsiteltyä vettä pidetään kamiinassa pitkiä aikoja kerrallaan.

1.7. Mitä tulisi huomioida kylpytynnyriä tyhjennettäessä?

Tuli ja hiillos tulee olla täysin sammunut ennen tyhjentämisen aloittamista. Poista tulpat sekä kylpytynnyristä että kamiinasta, ja tarkista, että vesi poistuu toivottuun paikkaan. Tarkista etenkin pakkaskeleillä, että kylpytynnyri ja kamiina on tyhjennetty vedestä.

1.8. Mihin voin tyhjentää kylpytynnyrin veden?

Suosittelemme hankkimaan kylpytynnyrin tyhjennyksen avuksi letkun, jolla veden saa ohjattua kauemmaksi kylpytynnyristä. Jos lähellä on esimerkiksi oja, voi veden ohjata sinne. Huomaathan, että jos käytät kemikaaleja tai muita vastaavia kylpyvedessä, tulee vesi hävittää kemikaalipakkauksen ohjeiden mukaan.

1.9. Voiko suodatinpumppua ja t-haaraa käyttää talvella?

Suodatinpumppua ei ole tarkoitettu talviolosuhteisiin. Katso tarkemmat käyttöohjeet pumpun mukana tulevasta ohjeesta.

Talvikäytössä T-haaralliset kamiinan letkut voi esimerkiksi korvata varaletkuilla. Kamiinan voi myös siirtää lähemmäs kylpytynnyriä, turvaetäisyydet huomioiden.

2. Kamiina

2.1. Kamiinan sisäseinämistä valuu vettä. Vuotaako kamiina?

Hyvin usein ensimmäisillä lämmityskerroilla kamiinan seinämiin muodostuu kondenssivettä, jota voi valua myös tuhka-astiaan. Kondenssivettä voi muodostua runsaastikin, ja se on aivan normaali reaktio.

Jos palju selvästi tyhjentyy vedestä kamiinan kautta, ole yhteydessä myynti@plastweld.fi

2.2. Miten huollan kamiinaa?

Kamiinan sisään kertyy likaa ja kuona-aineita, jotka helposti irtoavat veteen seuraavan lämmityskerran yhteydessä. Kylpytynnyriä tyhjennettäessä, muista avata myös kamiinan tulppa. Huutele kamiinan vesitila puhtaalla vedellä kylpytynnyrin tyhjennyksen ja pesun yhteydessä.

Huolehdi tuhkaluukun riittävästä tyhjennyksestä. Tuhka ei saa yltää arinaan asti.

3. Laiturit

3.1. Voiko laiturin jättää vesille talveksi?

Suosittelemme nostamaan laiturin talven ajaksi rannalle. Suositus koskee kaikkia laitureitamme.

Rolleri-rullaponttoneilla varustetut laiturimme on helppo rullata ylös vedestä talveksi ja keväällä takaisin jäiden sulettua.

3.2. Miten kiinnitän laiturin rantaan?

Rantakiinnityksiä on hyvin monia erilaisia ja kiinnitys tulee suunnitella kunkin rannan olosuhteiden mukaisesti.

Laituripakettimme eivät sisällä rantakiinnitysosia. Laitureissamme on kuitenkin rantakiinnitystä varten suorasaranat, joiden avulla laituri voidaan kiinnittää esimerkiksi pulttien tai rautatangon avulla kunkin rannan vaatimusten mukaisesti.

4. Jätevesijärjestelmät

4.1. Miten valitsen oikean jätevesijärjestelmän?

Tarvitset jätevesijärjestelmää varten jätevesisuunnitelman ja virallisen toimenpideluvan, jotka laatii kunnan tai kaupungin vastaava viranomainen tai sertifioitu henkilö. Kun suunnitelma ja toimenpidelupa on valmis, tiedät minkälainen jätevesijärjestelmä sopii tarpeisiisi.