20 vuotta Plastweldilla – eikä suotta!

Leena Vatilolla tuli 20 vuotta täyteen Plastweld Oy:ssä

 

Mikä on pitkän työurasi salaisuus?
– Hyvä työporukka ja mielekäs tekeminen. Jokainen päivä on erilainen, eikä aamulla ikinä tiedä mitä päivä tuo tullessaan, Leena kertoo.

Leena tuli taloon nuorella iällä lähes suoraan koulun penkiltä. Työ on opettanut tekijäänsä vuosien varrella ja nykyisin Leena tuntee talon nurkat kuin omat taskunsa. Leena onkin yksi kantavia peruskallioita yrityksen toiminnassa. Käytävillä kuuleekin usein ”Miten tehdään? -Kysytään Leenalta!”.

Työssään Leena on tarkka ja numeroiden pyörittely on hänelle mielekästä. Vuosien varrella paperimapit ovat vaihtuneet digitaaliseen muotoon, mutta työn luonne on pysynyt samana. Leena onkin toiminut vuosien varrella talossa monenlaisissa tehtävissä aina toimistoassistentista talouspäällikköön ja toimitusjohtajaan. 20:een vuoteen mahtuu yrityksenkin taipaleella monenlaista vaihetta ja se, jos mikä on opettanut parhaiten.

Leenan tullessa taloon yrityksen toimialana oli muovihitsaus ja tiloina yksi hallirakennus. Työntekijöitä oli kourallinen. Siitä toiminta on laajentunut paljon tähän päivään, ja hallirakennuksia on tullut uusia toisensa perään. Tekijäporukka on moninkertaistunut. Nykyisin muovihitsaus on eriytetty omakseen Kaivotuote Oy:n alle ja Plastweld Oy on keskittynyt rotaatiovalettujen muovituotteiden valmistukseen, mutta edelleen toiminta on saman katon alla, ja työtä tehdään vahvassa yhteistyössä.

Yhtenä parhaimmista asioista työssään Leena listaa mukavat ja luotettavat työkaverit. Porukka on pysynyt pitkään perusrungoltaan samana, mikä helpottaa tekemistä. Leenan vanavedessä tuleekin monta muuta työntekijää, joita juhlistetaan lähivuosina 20:n vuotisen uran täyttymisestä Plastweldilla.

Tulevaa Leena odottaa innolla. Plastweld tähtää tulevaisuudessa vahvasti vientimarkkinoille, mikä tuo uusia haasteita ja uutta opeteltavaa myös Leenan työpöydälle.

”Kaikki vetävät yhtä köyttä ja tähtäävät samaan päämäärään. Sen ansiosta työ on mielekästä ja 20 vuotta on kulunut nopeasti.” -Leena Vatilo

Lisää samasta aiheesta